I don’t know whether I’m the hero or the victim of this tale.
But either way, shouldn’t I dominate it? I’m the one really telling it, after all.
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics

Nerissa d'Astorga  Emptyby Seth
2021-11-02, 19:21Nerissa d'Astorga  Emptyby Lucas Benson
2021-10-24, 17:40


Hónap posztolói

Share
 

 Nerissa d'Astorga

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Nerissa d'Astorga


Nerissa d'Astorga


Hozzászólások száma :
8
Age :
22
Tartózkodási hely :
New Orleans

Nerissa d'Astorga  Empty
TémanyitásTárgy: Nerissa d'Astorga    Nerissa d'Astorga  Empty2021-10-16, 16:36Nerissa d'Astorga

- Tudod, más vagy, amikor táncolsz... olyan nyugodt, olyan békés vagy.
- Igen, mert amikor táncolok, teljesen jelen vagyok. (...) Ez egy olyan állapot, ahol minden lecsendesül, és elfelejtek minden rosszat. És az jó érzés.

Álnév: Nerissa
Kor: Huszonkettő
Látszólagos kor: Huszonkettő
Teremtő: -
Csoport: Ember
Foglalkozás: Príma Balerína / Modell
Play by:Vanja Jagnic

Kinézet
Emlékszel azokra a porcelánbabákra? Gyönyörű ruhákban ülnek a polcodon, te meg pislogás nélkül bámulod, és várod, hogy pislantson egyet, holott tudod, meg fogsz ijedni. Ha az arcomra nézel, pontosan ugyanaz az érzés kerít hatalmába, és meg is ijedsz, mert pislantok. Nem a tömérdek smink teszi, ilyen arccal születtem, a sminkkel csak kihangsúlyozom.
Sokan irigykedve néznek, mert vannak, akik plasztikai műtétek során esnek át azért, hogy ezt a külsőt adják nekik, nekem az Isten adta, és erre mindenki rájön, aki műtétek nyomait keresi a testemen.
Másrészről, olyan vagyok, mint az a kis balerina, amit akkor látsz, mikor felnyitod a nagyanyádtól kapott ósdi zenélős dobozt. Azt is órákig nézed, mígnem a lágy zene fülsértővé kezd válni, hisz merül az elem. Az is lettem. Az motivált, hisz nekem is volt egy olyan dobozom, van is. Imádom. Ereklyeként őrzöm, és ott van az öltözőmben minden egyes fellépésem során.
Nagyon vékony vagyok, szinte már irreálisan, és ehhez még hozzájön az albínó bőröm. Biztos akad olyan is, aki megijed tőlem, hisz én vagyok a rendellenesség mintapéldánya, pedig az Úr legyen a tanúm rá, semmi mű nincs rajtam, bizony a szempilláim is természetükből fakadóan ilyen dúsak.  

Személyiség
Bárki, akivel szóba elegyedek, hamarost hozzám vágja, én kort tévesztettem. Nem használok szleng szavakat, választékosan beszélek, amit jóformán egy korban hozzám illő nem is ért. Ebből kifolyólag nem tettem szert túl sok barátra. Törékeny vagyok, a hangom is gyermeki, annak ellenére, hogy a húszas éveim taposom. Rengeteget olvasok, biztos, ha kint a szabadban egy padon ülve látsz, fülhallgató van a fülemben, és egy vaskos könyv a kezemben, amit olvasva, észre se veszlek, mert számomra megszűnik a külvilág. Nem ismerem a trendeket, a ruháim is jóformán olyanok, mint amiket anyud, vagy nagyanyád hord. Példának okáért, sose veszek fel nadrágot, egyszerűen kényelmetlennek tartom, ahogy a sarkak nélküli cipőt is. Klasszikus zenét hallgatok, lágy dallamokat, ezért szúrhat neked szemet az a tömény nyugalom, ami engem körülleng, mintha valami tudatmódosító hatása alatt állnék, mintha nem is ebbe a világba tartoznék.
Műveltnek tartom magam, akivel szinte bármiről el tudsz beszélgetni, ami nem terjed ki a saját személymre. Ott hamar megmutatkozik a zárkózottságom. Nem ellened szól, tényleg, egyszerűen nem megy nekem az, hogy idegeneket közel engedjek magamhoz. Túl sokszor fájt már, amikor csak úgy eltűntek az életemből. Igen, mert ha mégis sikerül, akkor már-már a függőddé válok. Furcsa jelenség vagyok.

Történet
Felcsendülnek az első dallamok. Bár a színház üres, mégis betölti a kellemes zene, lábaim pedig önálló életre kelnek. Már a szemem sem tartom nyitva, felesleges. Hagyom, hogy magával ragadjon az ütem, nem esek el...már nagyon rég nem esek el. Kiváló vagyok a kiválók között, és ez nem hiúság, rengeteg könnyembe és verejtékembe került idáig eljutni. Hatéves korom óta képezi életem szerves részét a balett, s még csak a húszas éveim taposom, nincs ember, aki ebben a körökben mozog, és nem ismeri a nevem. Itt New Orleansban is azért vagyok, mert a szerződésemben hatalmas összeg szerepel. Már rég én tartom el a szüleim, s nem ők engem. Bőven elég pénzt áldoztak rám mindennek a kezdetén, bőven eleget ahhoz, hogy megalapozza a jövőmet. Hisz nem ők erőltették, én akartam. Másképp, máshogyan el sem tudnám képzelni az életem. Az egyetemi padok koptatása valahogy távol áll tőlem, ahogy az ereszd el a hajad partyk is.
Saját tanáraim vannak, a saját környezetemben öntöm magamba a tudást, s mindez nekem tökéletesen megfelel. A térdem egy pillanatra belesajdul a mélyre hajolásban, ez megesik, de tovább folytatom. Ilyenkor úgy érzem, nem is táncolok, nem is a Földön vagyok, és bár érzem anyám tekintetét végig rajtam, zavarba se jövök.
Szeretném egyszer kívülről látni magam ilyenkor, hogy tényleg igaz-e, hogy tündérként szántom fel a színpadot a fodros ruhámban, hogy nem szökkenek, szinte repülök. Sose gondolkodtam azon, miért szeretnek nézni annyira az emberek, hogy képesek drágább jegyet venni, csak hogy közelebbről lássanak, sose gondolkodtam azon, mit élhet át az, aki a kényelmes bársonyszékben ülve csodálja azt, amit én a színpadon viszek véghez.
Ilyenkor nem jár az agyam, a lábaim automatikusan követik a zene ritmusát, és egyszerűen csak élvezem. Ilyenkor azt érzem, otthon vagyok, biztonságban, senki nem bánt, senki nem tart furcsának, senki nincs csak én, meg a lágy zongoraszó.
A zenének azonban vége. És csak egy tapsot hallok, a színház igazgatója viszont nem finomkodik. Tenyerei csapódásának hangját az egész terem visszhangozza.
- Ez a lány…. minden pénzt megér. Hasonlót se láttam még, pedig csak egy próba… elképesztő – leülve küzdök a már viseletes balettcipőmmel, így nem hallom, anyámhoz intézett szavait. Boldog vagyok, nyugodt és tudom, minden rendben lesz. Tudom, hogy itt rajongani fognak értem.
- Vennünk kellene egy újat – mélázik el anyám.
- Kérlek ne, még mindig sebes a lábfejem ettől is – könyörgőn nézek rá, mert egyetlen kínszenvedés van ebben az egészben. Nem az, hogy tartanod kell a súlyod, nem az, hogy hajlékonynak kell maradnod, mégis edzettnek, még csak az sem, hogy napi több órát kell nyújtanod. Betörni az új cipőt. Na, az maga a kín.


Vissza az elejére Go down
Lestat de Lioncourt


Lestat de Lioncourt


Hozzászólások száma :
156
Age :
262
Tartózkodási hely :
New Orleans

Nerissa d'Astorga  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nerissa d'Astorga    Nerissa d'Astorga  Empty2021-10-16, 22:59


Kedves Nerissa!


Kedves, kedves különleges Nerissa!

Nem mindennapi arccal jelentél meg a semmiből, és pislogtam is kettőt hogy hűha, micsoda szépséget látnak itt kék szemeim! Nem mindennapi alannyal érkeztél, már itt megfogtál.

Szerencsés a sors és a föld, hogy ilyen csodálatos szépséget hord a hátán, és nem tagadom Nerissa, én is kétszer megnéztem magamnak hogy biztosan pislogsz-e. De lám, még ember vagy és halandó. Esendő és éteri szépség, ami oly sokak szemét vonzza és neked sosem lesz szükséged plasztikára vagy bármi műviességre. Te így vagy gyönyörűséges, Kedvesem. A földi ékszerdoboz bájos balerinája!

Micsoda jellem, micsoda báj! Igazi kis Ladyje vagy ennek a modern világnak, aki talán egy rossz kor szülötte. Nem vagy ezzel egyedül Kedvesem. Nehéz lehet hogy nincs senki, aki megértene, pedig egy ilyen barát néha nagyon jól jönne, ahogyan nekem is kellett ilyen. Ha beszélgetni szeretnél bármiről, kérlek ne habozz kapcsolatba lépni velem. Minden éjjel eljövök ha kívánod kedves Balerinám.

Igazán burokban éltél eddig ahogy olvasom soraidat, de balett karriered nem a semmiből épült fel. Minden pillanatáért megdolgoztál és nem kevés munkád fekszik benne hogy a legjobbak legjobbika légy. Micsoda előadás, micsoda eufória. Micsoda jó érzés a színpadon állni és a taps... az elismerés legnagyobb jele.

Még szép hogy rajongani fognak érted, egy ilyen éteri könnyed lény után, ki ne sóvárogna epekedve?

Kérlek, kerülj beljebb Kedves, foglald le az arcodat és már küldheted is a postai levelet annak, akivel játékba kívánsz kezdeni.

"Táncolj, csak táncolj,
Míg az éj napba fordul
Míg a csodálat könnye
Szemeimből kicsordul."


Avatarfoglaló
Vissza az elejére Go down
 

Nerissa d'Astorga

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Karakteralkotás :: Elkészült karakterek :: Emberek-